Vragen? Bel ons ma-vr tussen 9:00 - 17:30 op +31 (0)85 112 43 29

Canvas

Canvas stof  

Canvas stof werd vroeger, vooral in Aziatische landen, gemaakt van hennepvezels. Met name als outdoor stof voor zeil-, tent- en schilderdoeken was canvas een zeer populaire stof. Door concurrentie van onder andere de synthetische plastic industrie en door verouderde productieprocessen is het gebruik van hennep voor het maken van canvas op de achtergrond geraakt. Moderne canvas bestaat voor het grootste gedeelte uit katoen.

Verschillen met katoen

Het grote verschil met katoen stof is dat bij canvas de stof veel strakker wordt geweven met grovere garens. Daardoor ontstaat een zeer sterke stof. Hoe meer katoen gebruikt wordt, des te zwaarder en duurder de stof wordt. 100% Canvas is ongebleekt en alleen beschikbaar in écru. De canvas stof op rol die u bij ons kunt kopen is gemengd met fijner geweven katoengarens waardoor vele kleuren beschikbaar zijn.

Eigenschappen en gebruiksmogelijkheden

Onze canvas stof op rol onderscheidt zich van andere stoffen door de hoge schuurbestendigheid. De weeftechniek maakt de stof weerbestendig en ademend tegelijk. Hierdoor is canvas onverwoestbaar en slijtvast, maar ook stug en niet rekbaar. Deze eigenschappen zijn goed in te zetten voor het maken van kussens, tassen, stoere kleding en outdoor spullen zoals buitenkussens en tentdoeken. De stof laat geen water door omdat de vezels opzwellen en een dicht oppervlak vormen. Daarnaast is onze canvas goed te verwerken als decoratie en aankleding van nieuw en/of gebruikt meubilair. Door de stevigheid is canvas stof prima te nieten of plakken. Wassen kan tot 40 graden, daarna uithangen en eventueel strijken. Let erop dat canvas stoffen snel kunnen verkleuren bij langdurige blootstelling aan zonlicht. Zorg er dus voor dat u de canvas stof niet te lang in de zon laat liggen om zo verkleuring te voorkomen.

44 artikel(en)

44 artikel(en)

Klantenservice doordeweeks geopend tussen 9:00 en 17:30. Bel ons direct 085 112 43 29