Vragen? Bel ons ma-vr tussen 9:00 - 17:30 op +31 (0)85 112 43 29

Katoen

Katoenen stof

Katoen is een eencellige vezel, die als een pluk zachte witte substantie uit de zaden van de katoenplant groeit. Het witte pluis wordt tot draden gesponnen om vervolgens tot zacht, luchtdoorlatend textiel verwerkt te worden. De katoenvezel is stroef en waterafstotend. Om katoen diverse kleuren te geven moet de stof eerst bewerkt worden. Na de natuur is de mens aan zet, die de vezels moet spinnen, weven, bleken en verven. Onze katoenen stof verkopen wij per rol. Hierdoor kunnen wij deze goedkoop aanbieden en hebben daarom een zeer lage meterprijs voor katoenen stof. Op dit moment heeft Rollenstof meer dan 50.000 meter katoenen stof op voorraad.

Eigenschappen van katoen

Katoen is populair vanwege diverse prettige eigenschappen. Het natuurlijke materiaal is luchtig, absorbeert goed en kriebelt niet. Het ademend vermogen en het vermogen om vocht op te nemen waardoor transpiratievocht goed wordt afgevoerd, maakt het een geschikt kledingmateriaal. Daarnaast zijn het draagcomfort en de duurzaamheid goede redenen waardoor katoen een populair materiaal is voor kleding en werkkleding.

Verwerken van katoenen stof

De stof is zeer geschikt voor de aankleding van interieur of het maken van dekbedovertrekken of kussenslopen. Katoen is een fijne stof om mee te naaien, ook als beginner. Het rekt niet, laat zich makkelijk verwerken tot allerlei verschillende gebruiksvoorwerpen en kleding. Alle soorten katoen kunnen tot 60 graden gewassen worden. Om krimpen te voorkomen, raden wij maximaal 40 graden aan. Na het wassen kan katoenen stof gestreken worden. 

Showing 1 to 48 of 122 total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Showing 1 to 48 of 122 total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Klantenservice doordeweeks geopend tussen 9:00 en 17:30. Bel ons direct 085 112 43 29