De top 5 stofsoorten op een rij!

Voordat je gaat beginnen met naaien is het natuurlijk van belang dat je de juiste stofsoort in huis hebt. Er zijn verschillende soorten stof. Van soepele stof tot aan rekbare stof en van doorschijnende stof tot aan verduisterende stof. In dit artikel gaan wij de top 5 meest gebruikte stofsoorten toelichten. Ons advies is echter om bij twijfel altijd eerst een gratis staaltje van een stof aan te vragen, zodat je kunt zien of je de geschikte stofsoort in huis haalt.

1. Polyester

Polyester is de meest gebruikte stofsoort. Polyester wordt onder andere gebruikt als decoratiestof, kledingstof, meubelstof of gordijnstof. Er zijn verschillende soorten polyester stoffen. De meest gebruikte polyester stoffen zijn soepele terlenka stoffen of glanzende satijn stoffen.

2. Katoen

Op de tweede plaats in het rijtje van meest gebruikte stofsoorten vind u de katoenen stoffen. Katoen is een natuurlijke stof die je echt overal tegenkomt. Katoenen stof wordt vaak gebruikt in kleding of voor het maken van mooie lakens.

3. Fluweel

Fluweel is een glanzende stof die vaak gebruikt wordt voor het maken van luxe kleding. Fluweel stof wordt vaak gebruikt als kledingstof of gordijnstof. Ook is fluweel ideaal om te gebruiken voor de decoratie en aankleding van feesten. Hier is de glanzende uitstraling van deze stof dan ook zeer geschikt voor. 

4. Linnen

In het rijtje van meest gebruikte stofsoorten mag Linnen ook zeker niet ontbreken. Linnen is een natuurlijke stof die goed ademt. Linnen is dan ook de perfecte stof om te gebruiken voor het maken van zomerse kleding. Door de ademende eigenschappen zal het een stuk koeler aanvoelen!

5. Satijn

Satijn is meestal gemaakt van polyester. Echter zijn er ook andere soorten satijn. Satijn is een zeer glanzende stof. Deze stof wordt meestal gebruikt als decoratiestof of als bruidsstof. Deze stof is ook zeer geschikt voor het maken van lingerie of feestelijke kleding. Satijn stof is de ideale voeringstof.

Nog veel meer soorten stoffen!

Hierboven hebben wij de top 5 meest gebruikte stofsoorten toegelicht. Uiteraard zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende soorten stoffen. Zo kan er bijvoorbeeld ook onderscheid gemaakt worden tussen geweven stoffen en gebreide stoffen. Het verschil tussen deze stoffen zullen wij toelichten in een volgende blog. Wilt u meer weten over alle stoffen of heeft u interesse in het bekijken of kopen van 1 van bovenstaande stoffen? Bij Rollenstof.nl bent u altijd aan het goede adres wat betreft de mooiste stoffen van Nederland!