Vragen? Bel ons ma-vr tussen 9:00 - 17:30 op +31 (0)85 112 43 29

Boerenbont

Boerenbont stof oorsprong

Boerenbont is begonnen als schildertechniek die werd gebruikt op serviesgoed. Het geschilderde boerenbont motief bestaat uit bloemmotieven in mooie vormen. Het aantal kleuren dat wordt gebruikt voor het schilderen van boerenbont is beperkt tot groen, rood, geel en blauw.

Waar boerenbont vandaan komt is niet precies bekend, maar het is ontstaan in de 19e eeuw. In Nederland is de productie rond 1840 begonnen en dit is pas in 1969 verplaatst naar België. De boerenbont print werd zo bekend, dat hij later gebruikt werd in stoffen. Zo is de boerenbont stof ontstaan.

De boerenbont stof heeft veel verschillende soorten motieven. Van bloemetjes tot stippen en ruitjes. Onze boerenbont stof is van 100% katoen en is daardoor voor veel toepassingen te gebruiken. Veel van onze klanten gebruiken de boerenbont als gordijnstof of kledingstof, maar ook voor tafelkleden, dekbedovertrekken, kussentjes en lampenkapjes.

 Online boerenbont stof kopen

Bij onze online stoffenwinkel verkopen we al onze stoffen per rol. Dit betekent dat we ook de boerenbont stof per rol verkopen en deze is daardoor goedkoop. Onze meterprijs boerenbont stof is lager dan bij onze concurrenten.

De geruite boerenbont is als een van de eerste stoffen op onze site online gezet. Dit is ook de reden dat we hiervan duizenden meters op voorraad hebben. We verkopen onze boerenbont stof altijd uit eigen voorraad en kunnen hierdoor vaak binnen 24 uur leveren.

39 artikel(en)

39 artikel(en)

Klantenservice doordeweeks geopend tussen 9:00 en 17:30. Bel ons direct 085 112 43 29